3 Jenis Pasaran Yang Harus Diperhatikan Untuk Persaingan Sihat.

‘Pasaran Low End’ adalah antara pasaran yang sangat besar dan sangat tinggi kadar pembeliannya. Ramai Bisnes Owner mensasarkan pasaran ini bagi mencapai jualan dari aspek kuantiti. Malah pasaran ini dapat perolehi keuntungan lebih segera dan kos iklannya juga tidak setinggi kos ‘pasaran High End’. Pasaran ini sentiasa bersaing harga, nilai, kualiti, ketahanan.

‘Pasaran High End’ adalah antara pasaran yang sederhana dan perlu ambil masa bagi membina jenama anda di pasaran seperti ini. Kebanyakan yang berjaya di pasaran ini adalah hasil pengiklanan skala besar, minimalis dan educative tanpa sebarang mesej desakan menjual. Selain itu, networking mereka juga memainkan peranan yang penting agar mereka dapat berkolaborasi dengan jenama besar lain sebagai menumpang jenama besar lain punya kepercayaan untuk tarik kepercayaan untuk jenama mereka.

Membuka perniagaan di lokasi yang betul untul mendapat jenis pasaran yang betul.

‘Pasaran Baru’ adalah antara pasaran yang dibina untuk membunuh fungsi bisnes yang kurang memudahkan pembeli. Seperti contoh, teksi & Grab, Kodak & Samsung, dan lain lain lagi. Akan datang, pasaraya juga akan dikurangkan kerana pembelian barang pasar dihantar depan rumah bakal jadi trend baru. Pasaran ini makin diberi perhatian dan mampu menggangu pasaran anda juga. Dari aspek ini, sebagai peniaga cuba fikirkan apakah industri yang di bawah radar pasaran anda dan bakal mengambil alih pasaran anda secara menyeluruh. Sediakan paying sebelum hujan.

Ikuti lagi tips, perkongsian dan kisah kisah kejayaan kami di blog ini. Semoga anda terus Kaya di akaun bank dunia N Kaya di akaun bank akhirat serta sentiasa Viral sentiasa.

Whatsapp 0172055384 dan type kod ‘Nak Strategi Iklan’ untuk team kami bantu beri pencerahan idea baru ini!

Follow FB/IG: Kaya N Kaya Viral | Hj Adam Richman.
Youtube: Kaya Viral Channel

Share This Post

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch